"Vi hade i alla fall tur med vädret"

 

Det var 32 grader varmt. Sommarens varmaste dag och första gången jag var tacksam att ett brudpar valt en inomhusvigsel i en kyrka (vet ni hur sköna kalla kyrkgolv kan vara ibland?) istället för att vara utomhus. Cecilia och Johan skulle ha festen på Lindbacka bruk och mellan vigseln och festligheterna stannade vi vid Karlslunds herrgård för att ta porträtten. Vi skyndade oss in i ett skuggigt parti på en äng – och helt plötsligt började Cissi hoppa omkring. Jag hade lyckats dirigera henne att stå rakt på ett pissmyrebo...

Jag brukar säga till mina brudpar att allting kan hända på en bröllopsdag, och att det med största sannolikhet kommer att göra det också. Oavsett hur väl förberedd man är och hur noga man än planerat så går det inte att förutse allt. När Cecilias ena klack en stund efter incidenten med pissmyrorna åkte ner i en springa på den träbro vi fotograferade vid och kilade fast sig stod det mer än tydligt klart att så är fallet. Tur att detta brudpar har barn och därmed är härdade och vana med att olyckor händer titt som tätt.

Klacken lossnade i alla fall efter en insats från Johan. Och pissmyrebetten hade lagt sig när jag träffade dem för att visa bilderna någon vecka senare. Slutet gott allting gott – och en dag värd att minnas med ett skratt.

 

Comment