"Och när natten sänker sig är vi trygga i varandras andetag"

När Helena och Per bokade mig till deras bröllop sa den blivande bruden något som dröjde sig kvar: Att ta hand om mig är det Per gör bäst. När vi sågs igen hade vinter blivit till försommar och ytterligare dagar när det de där orden hade visat sig stämma hade passerat. Och tack vare det lyste deras kärlek igenom allt de gjorde och sa på ett ännu tydligare sätt. För sällan har jag träffat människor som trots att de gått igenom svåra motgångar är så starka – och trygga i varandra. 

Under vigseln i Längbro kyrka i Örebro sjöng solisten Jill Johnsons "Kärleken är" som Helena och Per valt med omsorg. "Och när natten sänker sig är vi trygga i varandras andetag" är en mening som nog aldrig passat bättre in i ett sammanhang. För kärleken är verkligen när det kommer till dessa två.

Tryggheten och glädjen i att ha varandra blev också så väldigt uppenbar under porträttfotograferingen. Detta trots att det började spöregna efter en stund. Jag som fram tills detta bröllop kunnat stoltsera med att jag minsann hade både garanti mot både regn och skilsmässa, då samtliga mina brudpar under årens lopp haft uppehåll på sina bröllop och än i dag fortfarande är gifta allihop! Men under de gigantiska träden intill Karlslunds herrgård regnade halva den garantin bort – men vad gjorde det då de stora trädkronorna höll oss helt torra och dessutom utgjorde en fin fotobakgrund. Väldens bästa regnskydd (och i parets älsklingsfärg grönt också) alla dagar i veckan!

Med en stukad relation till vädergudarna och med en tår fortfarande i ögonvrån efter den känslosamma vigseln lämnade jag Helena och Per att fortsätta med bröllopsfesten, men jag behöll detta speciella par nära mitt hjärta. Och jag vet att även om de "förstörde" min solgaranti kommer de att upprätthålla den andra halvan av garantin. Trygga i varandras andetag.