Ett blossande brudpar i februari

När trogna kunder frågar om man kan tänka sig att fotografera deras bröllop – som går av stapeln ett par veckor efter att man fött barn, då säger man så klart ja. Och håller tummarna för att bebis ska komma ut glad, kolikfri och ytterst medgörlig ;) Och så är man tacksam att brudparets själva har en liten och förstår precis vad det innebär.

Det andra man håller tummarna för är vädret eftersom nämnda bröllop är inplanerat i början av februari. När vi två dagar innan kyrkklockorna skulle ringa träffades för att reka miljöer verkade tum-hållandet ha fungerat då hela världen var insvept i ett vitt fluffigt täcke. Vi valde två platser för porträtt – den ena med utsikt över de blå Kilsbergen. På själva bröllopsdagen låg visserligen den halvmetertjocka snötäcket kvar, men borta var det gnistrande minusfrostiga. Men dimma och gråmulna toner har aldrig varit så snygga!

För mig var det även första gången jag fotograferade ett bröllop med bebis. Sambon fick följa med och underhålla lille I i ett rum som vi hade helt för oss själva på Lanna lodge där festen hölls. Dit sprang jag mellan varje delmoment under dagen och fyllde på matförråden hos lille herrn: porträttfotografering i skogen, amning, porträtt vid golfbanan, amning och ombyte från termobyxor till lite mer respektabla “kyrkkläder”, vigsel, amning, brudskål och mingel, amning, middag, amning, hemfärd. Slut som artist.

En annan premiär för mig var att brudparet hade med sig privat snöskottare :) Bestman hade, förutom ansvar för ringarna, fått i uppdrag att vara chaufför samt hoppa ur bilen och skotta gångar i snön så att brudparet inte smutsade eller blötte ner sig. Mycket smart, tycker jag!

Fyra favoriter

* Bruden hade gjort sin frisyr själv – med en handhållen spegel dessutom. Imponerande!

* När brudgummen arbetar som golfinstruktör på den golfbana man fotograferar porträtten vid och kan varenda vrå av den. Bara att säga vad man vill ha för miljö och så blir man lotsad dit. Hur bra som helst.

* Hallon-ölen som bjöds till brudskålen. Jag är ingen fantast av öl, men jösses så snygg den var!

* Allén av tomtebloss när brudparet anlände till festen. Alla måste ha tomtebloss på sina bröllop från och med nu. Alla.

1 Comment