Karintorpstomater_FotografPiaGyllin03.jpg
Malika_Fotograf Pia Gyllin02.jpg
Tina Lindahl_FotografPiaGyllin50 kopiera.jpg
om mig.jpg
Susanne Forsberg HappyFeed37.jpg
utegris74.JPG
Karintorpstomater_FotografPiaGyllin03.jpg

Fotograf & skribent


för press och företag

SCROLL DOWN

Fotograf & skribent


för press och företag

Hej och välkommen!

Mitt namn är Pia Gyllin och jag är fotograf och journalist med bas i Örebro. Text och bild har varit centralt hela mitt yrkesverksamma liv, men inget av det skulle finnas utan människorna bakom. Min drivkraft är att berätta alla de historier som finns: de om personliga öden som berör, företagarens strävan, det lillgamla förskolebarnets funderingar om livet, skogsmaskinförarens vardag och alla andra fantastiska berättelser som finns där ute. Det gäller bara att ställa de rätta frågorna och lyfta kameran i rätt ögonblick.

Malika_Fotograf Pia Gyllin02.jpg

Press


Press


Jag har kameran i ena handen och blocket och pennan i den andra. Anlita mig som antingen fotograf eller journalist – eller båda sakerna samtidigt.

PRESSFOTOGRAFERING

Med 15 års erfarenhet av pressfotografering från olika nyhets- och branschtidningar kan ni slänga in mig i ett grisstall, i ett laboratorium eller på ett vinterrally mitt ute i ingenstans. Jag fixar det – och gillar variationen.

REDAKTIONELLA TEXTER

Den dagen jag inte lär mig något nytt är det dags att byta jobb. Det har jag sagt i snart 20 år – och fortfarande har den dagen inte kommit. Jag älskar att lära mig nya saker och har inga svårigheter att röra mig mellan personporträtt, teknikreportage, nyhetsartiklar och alla andra former av texter.

 

Tina Lindahl_FotografPiaGyllin50 kopiera.jpg

Företag


Företag


Skrivna texter ska givetvis vara utan syftningsfel, ha punkt på rätt ställen och inte innehålla särskrivningar. Det är en bra början. Men de måste också väcka intresse. För dig, ditt företag och dina produkter eller tjänster. Samma sak med bilder. I dag kan alla ta en mobilselfie eller ”knäppa en bild” med sin digitalkamera, men det är inte samma sak som att locka den som tittar att vilja se mer.

I en tid när det finns så mycket information att en hel del scrollas förbi av bara farten blir det allt viktigare att sticka ut för att synas.
Så, stick ut – i text och i bild. Jag hjälper er.

 

FöretagsfOTOGRAFERING

Bilder från bildbanker i all ära, men foton specifikt tagna för ert företag –  som visar vad just ni gör och står för – är en bättre idé alla dagar i veckan. Jag fotograferar verksamhetsbilder, porträttbilder på personalen och vad helst ni behöver för att få fram ert budskap till kunden.

FöretagsTEXTER

Vad står ditt företag för och varför ska era kunder bry sig om det? Det tar inte många sekunder för människor att bestämma sig för om de orkar läsa vidare eller inte. Se till att dina kunder blir lockade att veta mer om dig och ditt företag genom professionellt författade texter på er hemsida och i trycksaker.

om mig.jpg

Om mig


Om mig


 

Att jag skulle bli journalist bestämde jag redan på lågstadiet vid ett besök i ett tryckeri, så den vägen har varit utstakad länge. Däremot kom det som en överraskning att jag blev blixtförälskad i fotoredaktionens Nikon D1, men så blev det och därmed föddes även tanken på att arbeta som fotograf.

Min resa har sedan tagit mig till redaktioner på både nyhets- och facktidningar och så här nästan 30 år senare har jag inte ångrat mitt val där på tryckeriet en enda gång.

Jag bor i och utgår från Örebro, men är van att resa. Hemma i huset som snällt kan beskrivas ha ”potential” finns en sambo, en lika vild som fantastisk liten pojke på fem år och ett nytillskott i form av en december-lillebror med väldens gosknubbigaste lår.

 

ALLTID    

 • Choklad

 • Äkta leenden

 • Pärlspont

 • Morden i Midsomer

 • Gps

 • Elefanter

ALDRIG

 • Ananas

 • Stela poser

 • Blommigt 60-tal

 • Buskisrevy

 • Orienteringspotential

 • Uppstoppade djur

CV

2017- Egenföretagare: fotograf och skribent med inriktning mot företag och press
2015- Egenföretagare: fotograf med inriktning mot bröllop och familj
2011-2016 Redaktör, Skogsaktuellt
2007-2011 Lokalreporter och fotograf, Nerikes Allehanda
2005-2007 Lokalreporter och fotograf, Bergslagsposten
2004 Fotograf, Motala Tidning
2001-2004 Lokalreporter, fotograf och familjeredaktör, Örebro-Kuriren

 
Susanne Forsberg HappyFeed37.jpg

Referenser


Referenser


Skogsaktuellt

Jag har haft förmånen att ha Pia som kollega på tidningen Skogsaktuellt i många år. Hennes förmåga att fånga essensen av varje möte i ord och bild, och på ett begripligt sätt förklara det för våra läsare, är den begåvning som kanske främst kännetecknar henne. Mycket sällan har jag dessutom träffat en person som tar det svenska skriftspråket på så stort allvar, vilket jag personligen uppskattat. Jag kan varmt rekommendera henne för all typ av såväl skriv- som fotojobb.

– Rickard Axdorff, produktchef

 

Trossiga fötter

Trots att man är ovan och obekväm framför kameran lyckas Pia få fram en känsla av trygghet genom fotograferingen. Denna trygghet avspeglar sig sedan i bilderna, där ingenting av obekvämligheten lyser igenom.

– Karin Tross, medicinsk fotterapeut

 

Maria Eremo

Som journalist är det fantastiskt att ha förmånen att arbeta tillsammans med Pia. Hon är oerhört lyhörd, idérik och kommer alltid väl förberedd till jobb. Hon levererar ständigt toppenfina bilder som är väl genomarbetade, inget lämnas åt slumpen. Att bli fotograferad av Pia är även det något jag vill och kan rekommendera. Hon får en att känna sig avslappnad och till slut glömmer du att kameran är där.

– Maria Eremo, frilansjournalist och skribent

utegris74.JPG

Kontakt


Kontakt


Skicka gärna en förfrågan via kontaktformuläret så hörs vi vidare! Vill ni hellre kontakta mig via mejl eller telefon går det givetvis utmärkt.

Kontaktperson *
Kontaktperson