Jag föredrar som sagt bilder som visar er. Era personligheter är det som utgör er familj, hur den är ser ut, så varför inte låta dem vara högst närvarande på era bilder? För att få fram era personligheter och göra fotograferingen till en rolig upplevelse utan den där gnagande och ibland kallsvettiga känslan man hade innan det var dags för de årliga skolfotona kommer jag under fotograferingen att bjuda på mig och min personlighet. Så, det här är jag.

Jag pratar över lag väldigt mycket och fort, och när jag blir uppspelt kan det hända att jag hoppar jämfota – och börjar prata ännu fortare. Jag älskar ord även i skriftlig form och har arbetat som journalist och pressfotograf hela mitt vuxna liv (vilket nu börjar bli några år: 17 stycken faktiskt). Jag är alltså närmare 40 än 30, men har en fantastisk mormor som vid 87 års ålder fortfarande inte räknar sig som vuxen, så jag har ingen brådska jag heller.

Hemma i huset som snällt kan beskrivas ha ”potential” finns en sambo, en lika vild som fantastisk liten pojke på fem år och ett nytillskott i form av en december-lillebror med väldens gosknubbigaste lår. Vi bor i Örebro, men jag har mina rötter i Hallsberg. I och med sambons värmländska ursprung kan jag förutom gnällnärkingska även förstå hagforsmål, vilket för någon som aldrig hört denna dialekt kan tyckas som en lätt match – men icke! Det allra märkligaste med mig verkar annars vara min fobi för uppstoppade djur. Jag själv tycker givetvis att detta är fullt logiskt. Jag uppskattar heller inte ananas, men skulle kunna leva av godissockerbitar. Köttbullarna med julmust i är en annan klar favorit.

Två tv-program det är strängeligen förbjudet att störa mig i är Morden i Midsomer och Kalle Ankas jul (även om det just nu mest är Bing och andra barnprogram som rullar på vår tv). Sport blir jag bara lycklig om jag slipper.